A tourist MUST DO.
I never get tired on this country's food styles. If you kind of are the lazy type ( or the single man as they use to think about it here) then there is this simple but delicious alternative for you.
Get a clay pot called Tangia. I would suggest one for 2 persons as food tends to taste better with friends :).
Een AANRADER voor toeristen!!
De eetgewoontes in dit land blijven me steeds weer verbazen en ik geraak er niet op uitgekeken om telkens weer met groenten en specerijen te goochelen. Dit gerecht is werkelijk top, en zelfs de meest luie vrijgezel kan er mee imponeren. Eerste stap is de aanschaf van een tangia, een kruik in klei die je op de lokale markten voor een euro of twee kan kopen. Koop er een die aangepast is aan het aantal mensen!
Go to the butcher, order some beef with bones, spice with salt and cumin. Add a preserved lemon and some olives. You can add whatever you want in fact...
Pour over a little water and olive oil. Close with a paper and look for a hamam.
Ga naar de slager in de souk en vraag hem de kruik te vullen met rundsvlees met knook! Voeg hier geconfijte citroenen aan toe met groene olijven komijn en zout, wat water en olijfolie. Sluit af met een vuurvast papier en zoek een hamam in de buurt.
The Hamam always has an oven beside and there it is the magic happens! They will put your tangia in the hot ashes and send you off for an hour or three. Just the time it takes for a relaxing bath in the hamam and catch up with some friends.
Hamams hebben altijd een oven met stookruimte ernaast en hier moet je zijn!!! Ze zetten jouw tangia in de hete assen en sturen je weg voor een uur of drie. Net voldoende tijd om even van een warme hamam met schrobbeurt te genieten en ondertussen enkele vrienden uit te nodigen.
When you return after an hour or three, your tangia is ready, tasting delicious with tender meat that has had the time to take up all the flavours from the ingredients.
Food and Friends time in the local caffee where you order some mint tea to it...
Bij terugkeer na een uur of drie is je tangia klaar voor gebruik. Heerlijk zacht vlees dat alle smaken van de kruiden in zich op heeft genomen. Tijd om dit met je vrienden te delen in een lokaal cafe waar je de munt thee bestelt...
X Marlene
More Morocco on