Harira or Harissa
Harira and Ramadan, the perfect moment for this recipe! It's a healthy and nutritious meal that gets you going through the Ramadan month. No Ramadan without a Harira!
The recipe comes from our instagrammer and virtual friend 'Cuisine of Jameela'.
Randi Sue is an American Muslim, married to a Moroccan man for almost 10 year. Through the love for her husband came also the love for the country closely followed by the interest in the food.
This love for the traditional Moroccan cuisine she shares on her instagram account before she shares it with her husband, children and friends at home. :)
Harira of Harissa
Harira en Ramadan, het perfecte moment voor dit recept! En gezonde en voedzame maaltijdsoep die je doorheen de Ramadan help. Geen Ramadan zonder Harira.
Ondertussen is deze soep mijn absolute favoriet geworden. In de winter als warme maaltijd en in de zomer met lekker veel citroen, koriander en ijsblokjes. Heerlijk!
Ondertussen is deze soep mijn absolute favoriet geworden. In de winter als warme maaltijd en in de zomer met lekker veel citroen, koriander en ijsblokjes. Heerlijk!
Het recept komt via Instagrammer en virtuele vriendin 'Cuisine of Jameela'.
Randi Sue is een Amerikaanse Moslima, bijna 10 jaar getrouwd met een Marokkaanse man. Via hem ontstond de liefde voor Marokko en niet te vergeten, de Marokkaanse keuken.
Randi Sue is een Amerikaanse Moslima, bijna 10 jaar getrouwd met een Marokkaanse man. Via hem ontstond de liefde voor Marokko en niet te vergeten, de Marokkaanse keuken.
Haar liefde voor onder andere de traditionele Marokkaanse keuken deelt ze met de wereld via haar Instagram account voordat ze het smakelijk met haar man en kinderen deelt. :)
Ingredients:
2 tsp vegetable oil
1 large onion
4 oz small cut pieces of beef or lamb
1 small bunch of cilantro and parsley
4 pieces of celery
1 cup chickpeas (if dried soak overnight)
1/2 cup lentils
2 tsp salt 1 tsp pepper 1/2 tsp turmeric powder 1/2 tsp ginger powder
1 can tomato sauce
1 tablespoon tomato paste
1/3 cup small noodles thin spaghetti noodles cut small
1/4 cup flour
2 liter of water
1 large onion
4 oz small cut pieces of beef or lamb
1 small bunch of cilantro and parsley
4 pieces of celery
1 cup chickpeas (if dried soak overnight)
1/2 cup lentils
2 tsp salt 1 tsp pepper 1/2 tsp turmeric powder 1/2 tsp ginger powder
1 can tomato sauce
1 tablespoon tomato paste
1/3 cup small noodles thin spaghetti noodles cut small
1/4 cup flour
2 liter of water
Preparation:
On medium heat add oil meat spices and brown the meat
add chopped cilantro parsley celery
then add lentils, chickpeas
mix all well together and add water.
After 30 minutes add the can of tomato sauce and tomato paste mix with a little water and add.
Let cook another 15 minutes then add noodles and flour mixed with water. Best to temper with a little of the soup before adding it. If not, it can make balls of flour.
Mix well and let cook another 10-15 minutes. It should thicken up.
Serve with bread.
p.s. if you want it gluten free: look for rice noodles and replace the flour with potatosflour or any kind of gluten free flour.
p.p.s. I made a delicious vegan soup replacing the noodles and the meat with Moroccan Quinoa!
In this case you don't need any bread!
then add lentils, chickpeas
mix all well together and add water.
After 30 minutes add the can of tomato sauce and tomato paste mix with a little water and add.
Let cook another 15 minutes then add noodles and flour mixed with water. Best to temper with a little of the soup before adding it. If not, it can make balls of flour.
Mix well and let cook another 10-15 minutes. It should thicken up.
Serve with bread.
p.s. if you want it gluten free: look for rice noodles and replace the flour with potatosflour or any kind of gluten free flour.
p.p.s. I made a delicious vegan soup replacing the noodles and the meat with Moroccan Quinoa!
In this case you don't need any bread!
Ingrediënten:
2 theelepels plantaardige olie1 grote ui120 gr rundvlees of lamsvlees in kleine stukjes gesneden1 klein bosje koriander en peterselie
selderij1 kopje kikkererwten (indien gedroogd weken 's nachts)1/2 kop linzen2 theelepels zout 1 theelepel peper 1/2 tl kurkuma poeder 1/2 theelepel gemberpoeder1 blik tomatensaus1 eetlepel tomatenpuree1/3 kop kleine noedels dunne spaghettinoedels gesneden kleinmeel 1/4 kop2 liter water
selderij1 kopje kikkererwten (indien gedroogd weken 's nachts)1/2 kop linzen2 theelepels zout 1 theelepel peper 1/2 tl kurkuma poeder 1/2 theelepel gemberpoeder1 blik tomatensaus1 eetlepel tomatenpuree1/3 kop kleine noedels dunne spaghettinoedels gesneden kleinmeel 1/4 kop2 liter water
Voorbereiding:
Op middelhoog vuur voeg olie vlees en kruiden bij elkaar
Op middelhoog vuur voeg olie vlees en kruiden bij elkaar
bak het vlees bruin.voeg gehakte koriander, peterselie en selderij toevervolgens linzen, kikkererwten.
Meng alles goed door elkaar en voeg vervolgens water toe.
Voeg na 30 minuten een blikje tomatensaus en tomatenpuree toe en mix met een beetje water.Laat nog eens 15 minuten koken op een zacht vuurtje en doe er de noedels en het meel vermengd met water bij.Meng op voorhand het meelpapje met wat van de warme soep en roer stevig zodat er geen klonters ontstaan. Meng goed en laat nog eens 10-15 minuten koken zodat de soep indikt.
Serveer met brood.
p.s. als je voor glutenvrij gaat: neem rijstnoedels en vervang het meel door maizena.
p.p.s. Ik maakte een heerlijke 'vegan' variant door de noedels en het vlees te vervangen door Marokkaanse Quinoa!
In dit geval heb je niet eens brood nodig!
Heb je zelf ook een leuk recept uit de Marokkaanse keuken? Laat het ons weten!
We zetten het graag online!
Meng alles goed door elkaar en voeg vervolgens water toe.
Voeg na 30 minuten een blikje tomatensaus en tomatenpuree toe en mix met een beetje water.Laat nog eens 15 minuten koken op een zacht vuurtje en doe er de noedels en het meel vermengd met water bij.Meng op voorhand het meelpapje met wat van de warme soep en roer stevig zodat er geen klonters ontstaan. Meng goed en laat nog eens 10-15 minuten koken zodat de soep indikt.
Serveer met brood.
p.s. als je voor glutenvrij gaat: neem rijstnoedels en vervang het meel door maizena.
p.p.s. Ik maakte een heerlijke 'vegan' variant door de noedels en het vlees te vervangen door Marokkaanse Quinoa!
In dit geval heb je niet eens brood nodig!
Heb je zelf ook een leuk recept uit de Marokkaanse keuken? Laat het ons weten!
We zetten het graag online!
More Morocco on