Before we have our selection of fantastic hotels in FEZ revealed,we're going to make some changes to the website. So let's start already getting you in a Fassi cuisine mood!
I am a self confessed bread addict and here in Morocco the bread is so good, so delicious and on the table at every meal. I rarely ate bread in Australia as it did not always agree with me but here it's quite a different story. It is fresh baked every single day and no preservatives are used.
So due to this love of mine, I went off to the class at The Ruined Garden in Fes to learn how to make five different kinds of Moroccan bread. The ladies were so patient with me as stirred, rolled and kneaded. They have been making bread since they were old enough to toddle around a kitchen and they work the dough so quickly and efficiently.
My kneading skills left a lot to be desired but they sweetly overlooked my clumsy attempts and stepped in to ensure the final results were up to scratch.
Some of the breads are cooked in a lightly oiled pan over the heat and others are lined up on a tray to take down to the community baker. I carried the towel covered loaves down the alley and dropped them off in a tiny shop holding a monster wood burning oven. This is what all the families do and the baker cooks all the bread for the neighbourhood.
I returned a while later to collect my bread, warm and yeasty and then got to taste it dipped in local olive oil.
Yum, don't miss this class !
Voordat we onwe selectie fantastische hotels in Fez bekend maken gaan we de website aanpaasen. Maar we willen u alvast in een Fassi kook stemming brengen!
Ik ben een brood verslaafde en hier in Marokko is het brood zo goed, zo lekker en op tafel bij elke maaltijd. In Australië at ik zelden brood, omdat het me niet altijd goed beviel, maar hier is het een heel ander verhaal. Het is elke dag vers vers gebakken en er worden geen conserverings middelen in gebruikt.
En dus, was ik dadelijk kandidaat om naar een 'masterclass' broodbakken te gaan in The Ruined Garden in Fes om vijf verschillende soorten marokkaans brood te leren bereiden. De dames hadden een engelen geduld met me wat het roeren, rollen en kneden betrof. Zelf hielpen ze met brood te bereiden vanaf dat ze oud genoeg waren om rond te dribbelen in de keuken en ze zijn meesters geworden in het bewerken van het deeg.
Mijn kneedvaardigheden daarentegen lieten veel te wensen over, maar ze hielden mijn onbeholpen pogingen met argusogen in de gaten en grepen net op tijd in om ervoor te zorgen dat de eindresultaten op top niveau waren :)
Sommige broden worden op het vuur gebakken in een licht geoliede pan en andere worden op een groot dienblad geplaatst om naar de buurt bakker te gaan. Ik droeg de met een handdoek afgedekte broodjes door de steeg en liet ze achter in een kleine winkel met een gigantische houtoven. Dit is wat alle gezinnen doen en de bakker bakt al het brood voor de buurt.
Na een tijdje ging ik terug om mijn brood, warm en geurend op te halen en daarna te proeven stukje bij stukje, gedompeld in lokale olijfolie. Hemels.
Mis deze workshop niet!
Meer workshops in Essaouira en Marrakech weldra hier online!
More Morocco on